mandag 4. august 2014

Trondsbu/Trondsbu/Overtid

Tirsdag 29 juli var jeg og Ellisiv rett ovenfor Fløytdammen og trente dirigeringer ut mot vannet, 3  ganger der vi gradvis økte avstanden til vannkanten.  Rette linjer. Så la vi ut to målområder der hundene fikk se at det ble lagt ut dummier. Startet med Sami, så Lara og tilslutt Isak. Avsluttet med å sende ut på blind dirigering på vann. Kastet så tennisball over hodet på hundene før de rakk å snu seg.

Onsdag en liten luftetur med hundene på Trondsbu, alene. Gikk fot ned mot vannet fra hytta med både Isak og Sami. Ingen vannapportering, kun et par markeringer. Stille og rolig.

Torsdag, ny tur til Trondsbu. Berit, Anne og Vidar. Tok det helt med ro igjen. Er ikke så full av fres når jeg har nattvakts uke. Trente fot, sitt og bli mens de andre trente vanndirigering, markeringer og feltsøk. Er veldig fornøyd med at jeg gjennomførte det jeg hadde planlagt. Men, må innrømme at jeg var fristet til å sende Sami over vannet.... Men hun fikk hente et par markeringer.  Hadde en fin trening med Isak også. Gjorde mye av det samme med han som med Sami. Vi kikket på at de andre hentet den ene dummien etter den andre på feltet, og han hadde veeldig lyst til å hente han også. Men, da snudde vi oss og han fikk hente i motsatt retning. Fungerte veldig bra:-)

Fredag, Trondsbu igjen. Brukte apportkasteren og fyrte av over vannet. Både Isak og Sami satt og kikket på. Hadde på forhånd lagt ut 8 dummier  der feltet lå i går. La ut tre små dummier til et nærsøk også.  Startet med å sende de annenhver gang, og så sammen på  feltet. Gikk fint. Nærsøket gikk også bra, og vanndirigeringen til  Sami gikk supert. Isak hoppet fint ut i, men så husket ikke jeg hvor dummien lå, og da ble det litt "tull".  Jeg blåste stopp, Isak stoppet ikke, og så startet han å markere..... Men, dummien kom inn tilslutt.
Lørdag, Fløytdammen. Traff Anne der. Anne hadde deltatt MH med Mira, og hadde i tillegg to av hundene til Mona med seg.Tok en og en hund. Sami fikk to vanndirigeringer,en markering og en kort dirigering. I tillegg fikk hun hente en 8-10 dummier i dammen.  Vi prøvde å få valpene til  Mona ut i vannet, men det var ikke så enkelt. Derfor måtte Sami trå til!  Isak fikk samme oppgaver som Sami, og det gikk fint. Roste han og det fungerer  veldig bra:-).

Søndag, overtid 2000 til 0800. Og så er det nattvakter resten av uka. Skal til Vidar å telle opp vilt på mandag ettermiddag. Vi har 27 påmeldte i åpen klasse på jaktprøven vår den 23 og 24 august. Må derfor få en dommer til. En dommer tar ikke mer den 16 deltakere..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar