tirsdag 15. november 2016

Gjennestad/Lydighetsstevne/Kongsvingerhallen

Uke 44, 7-15 vakter hele uka....Er ikke så veldig pigg om kveldene da, men deltar på lydighetstrening i Kongsvingerhallen hver tirsdag fra 1630-1800 fram til jul. Hadde med meg Ailo og Sami, men trente med en og en. Gikk fint, og for et supert underlag!!
Onsdag, foredrag med Bjarne Kvale på Kongsvinger Veterinærklinikk i forbindelse med valpekurset. Førstehjelp til hund, veldig nyttig. På torsdag, kurs ved Ullern skole. Kaldt så vi holdt ikke på så lenge. Syntes valpene er flinke.

Dro til Drangedal på lørdag, forferdelig vær, snøstorm. Men først et stopp på Gjennestad ved Tønsberg, dobbelt lydighetsstevne. Hadde startnr 4 med Ailo i klasse 1, og kom nesten rett inn i første øvelse, tannvisning og fellesdekk. Det var heldigvis innendørs, nedlagt gartneri. Hallen var delt i to ringer, med mange hunder og folk tett i tett. Tannvisningen gikk fint, 10 poeng. Så fellesdekk... Ailo la seg, nesten helt ned, men så måtte han ta en liten runde. Han var altfor opphisset... Burde tenkt på det, og vært mye tidligere ute. Men vi fortsatte og resten av programmet gikk ganske greit, og det holdt til en 3 premie. Det var to dommere, Øystein Ødegård og Trond Morten Teigen, og de delte lydighetsprogrammet mellom de to ringene.
Så var det klasse 2 med Sami. Vi har startet en gang tidligere i år, og da ble det 159 poeng, 1 poeng fra opprykk til klasse 3. Og de første øvelsene gikk greit, fellesdekk, fri ved foten, som absolutt kan bli bedre, innkalling med stå, stå under marsj og dekk under marsj. Men i den andre ringen gikk det supert, avstand, hopp over hinder, ruta og apportering, niere og en tier! Pga været valgte vi å dra før premieutdelingen, hjalp ikke så mye,  vi ble stående på E-18 i nesten to timer....Flere bilister hadde sommerdekk... Totalt kaos..

Avslapping i Drangedal:


Og her utsikt fra stuevinduet til mamma:


Nye sjanser på søndag. Fikk kritikkskjemaet til Sami da jeg kom, og det holdt til opprykk, 162 poeng og nr.3 i klassen, hurra!!
Ailo hadde startnr.3, og denne gangen gikk fellesdekken bra, men det ble vel tre kommandoer på dekk fra holdt, 0 på den øvelsen,og da ble det en ny 3 premie.
 Var ukonsentrert da jeg gikk med Sami, og det førte til at hun hadde det for travelt over hinderet, 0, og da ble det ikke bedre enn en tredje premie på henne også. Men jeg fornøyd, målet med sesongen er nådd, opprykk til klasse 3. Har jo ikke satset så veldig på dette heller, kun et lydighetsstevne for et par uker siden. Hadde håpet at Ailo skulle greie å få en 1 premie i klasse 1, men det gikk ikke. Er ellers storfornøyd med at han greide 1 premie i begynnerklassen i jakt.
Her et par bilder fra "hallen, Arne, Jannicke og Sami på det første bildet, Sami på det siste:

Kjørte tilbake til Drangedal, og nå var føret ok. Ble der til tirsdag, og dro nesten rett på trening i Kongsvingerhallen med Ailo. Hadde han løs,og det gikk supert! Så fellesdekk. Og han var på vei til å ta en runde, men så bjeffet en rottweiler og da besinnet han seg..
8-1530 vakter på onsdag og torsdag. Valpekurs på onsdag ettermiddag, og torsdag, kun avslapping. Fredag tur, med en og en hund på jordene. Testet Back on Track dekknene, i tillegg til potesokker. Kaldt, minus 11. Resten av helgen, nattvakter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar