torsdag 12. mars 2015

VALPER!VALPER!

Og endelig kom valpene, mandag 2 mars!! Det startet om kvelden med at Sami peste og peste. Og plutselig løp hun inn i buret til Isak og bokstavelig talt "drepte" madrassen hans. Heldigvis hadde Nina foreberedt meg på dette.... Så skjønte jeg at "noe" holdt på å skje inne i buret. Fikk henne ut av buret, hun skrek til, og så kom den første valpen. Lys hanne 300 gram kl.2045. Og da ringte jeg Berit L. Tenkte det var greit å ha med ei som hadde gjort dette tidligere. For dette var første gang for både Sami og meg. Her veier vi den første valpen:

Neste valp,  en mørk hanne kom kl.2145, 480 gram. Etter en halvtime, kl.2210 kom en stor jente, 380 gram.  Det var tydelig at hun hadde mange veer, men det tok litt tid før den neste kom, kl.2330, en liten mørk tispe på 330 gram. Vi visste at det skulle være en til, men det tok tid. Tok noen runder rundt huset, og så at hun hadde veer, men ingen valp. Vurderte å dra til veterinær, men heldigvis kl.0110 kom den siste jenta på 360 gram. Selve fødselen gikk veldig fint, valpene bare gled ut av henne. Var veldig spent, og jeg er veldig glad over at alt gikk så bra og at jeg hadde god hjelp!

Her er Sami med sine kjempefine valper:


 De neste dagene ble stort sett tilbragt oppi og i nærheten av valpekassa. Var, og er redd Sami skal legge seg på en valp. Har tatt ut to ukers ferie, og så er det det supert at Arne er hjemme. Han har virkelig stilt opp og tar sin tørn i valpekassa:-)

Det ble kjedelig for Isak og Truls, så på tirsdag  traff jeg  Porsche og Lene på Ullernjordet. Der fikk hundene leke og løpe fritt. Litt fotgående, sitt og bli og innkalling ble det også.

På onsdag var det årsmøte i avdelingen, og jeg har sagt ja til 1 år til som leder. Men så er det slutt, da har jeg vært leder i 6 år...

 I dag er valpene 10 dager, og i går klippet jeg klørne for første gang.. 4 ut av 5 gikk det veldig fint med. Den siste, hannen som er Marianne sin, sa tydelig fra at dette likte han ikke....
Ellers begynner de å bli ganske like, alle har doblet vekta, og er friske og raske. Den andre hannen som vi selv skal ha ble født med et vridd bakbein. Var til vet.dagen etter fødselen, og de mente vi bare skulle bøye og tøye så ville det ordne seg. Men etter noen dager  bestemte jeg  meg for å dra til spes.til Grorudvet. på fredag. Fikk der en slags "skinne" vi skulle ha på noen timer pr.dag. Testet ut det, men det var ikke helt enkelt.. Prøver nå å rette ut foten så ofte vi kan, og den har blitt mye bedre, så da håper jeg inderlig den retter seg.

Fikk veldig mange henvendelser, over 20. Svarte på alle, og videresendte til andre oppdrettere. Siden både Kjerst og Marianne og jeg selv skulle ha en valp, ble det kun to "fremmede" valpekjøpere. Og de kommer på besøk neste lørdag og søndag.

I morgen har jeg en privattime, en elghund,  og så skal jeg treffe Anne på jordet. Får se om jeg tar med Sami også. Hun trenger å komme litt ut. Men hun er kjempeflink med valpene, er rolig og tar seg av de.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar