fredag 12. september 2014

Bev.prøve/andejakt/Maarud/NM/Mesterskapshelgen/Sorknes

September og  oktober ser ut til å bli noen  travele måneder. Valpekurs, NM, jaktprøver, søk og BK og AK kurs.
Startet med valpekurs den 3 september. Dagen etter stilte hele 14 deltakere til start på den siste bevegelige jaktprøven i år på Trondsbu. Vi var kjempeheldige med været, sola skinte fra skyfri himmel. Tok ingen sjanser,  oppmøte var 1430. Og vi var vel ferdige rundt 1930.

Fredag kveld fikk jeg mulighet til å delta på andejakt på Maarud gård. Hadde med meg både Isak og Sami ,og de hentet inn 21 ender.  Men først hadde jeg kjørt Truls opp til Lene. Hun skulle passe han til lørdag ettermiddag. 
Tidlig opp på lørdag. Jeg og hundene skulle delta på NM i jakt på Sorknes golfbane. Det var tåke, og kaldt de første timene ,men så kom sola. Det var fem poster, og jeg startet med Isak som dessverre  nullet på første post. Vi stod 10 meter fra en noe stor bekk, og det ble kastet en dummy på den andre siden. Hverken jeg  eller Isak så den i tåka, så da ble det null. Isak fikk seg jo et bad, han svømte over, men han fant ingen dummy. Post to var fotgående ned mot en lang markering. Den fikk vi inn, men det ble litt løping. Post 3 gikk bedre, markering med terrenskifte. Post 4 dobbelmark, gikk greit,og siste post, dirigering, gikk veldig bra.

Så var det Sami. Post 1, gikk greit, men hun måtte stoppe og riste seg før hun kom inn til meg:-( Post 2, gikk supert! Post 3, hun fant, men det tok litt tid. Dobbeltmarkeringene, ikkje bra, selv om hun kom inn med begge etterhvert. Dirigeringen, sløv fører, som ikke stoppet henne da hun var på vei i full fart inn i skogen. Altså ikke de helt store resultatene, Isak hadde det gått bra hadde det ikke vært for den j..nullen, 67 poeng. Sami fikk 71 poeng.  Men kjempefint å være på en golfbane....

Om kvelden tok jeg med meg Sami, og gjorde et nytt søk på Maarud, og da fant hun jammen to ender til.  Søndag en tur på jordet til Petter. Tok da bare med meg Isak. Jeg og Ingunn hadde hjelp av en liten "prøveleder" som gikk foran oss. Fin trening.  Fornøyd at Isak holder seg til meg, tiltross for Petra, den brune fristerinnen.

Denne uka jobber jeg ettermiddager, nesten ingen hundetrening. Har vært et par ganger på jordet, og der ser jeg jo at lange markeringer ikke er Samis sterkeste side...Nå blir det fellestrening på lørdag, og to ekstra nattvakter i helgen. Og så venter fire nattvakter neste uke...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar