onsdag 23. mars 2016

Anna Larsson/styremøte/Drangedal

Helgen 12 og 13 mars arrangerte jeg konkurranselydighetskurs med Anna Larsson, 3 vallare. Deltakerne var "spesielt utvalgte" og vi hadde en flott helg sammen. Arne sørget for nydelig felles middag på lørdag kveld, og varm suppe til lunsj på søndag. Alle var kjempefornøyde og vi satser på nytt kurs neste år. Her Archie, Sami, Ailo og Saga:Og her Marianne og Archie:
Stikkord fra helgen; "konkurransetrening" tren ikke bare momenter, legg ute"forstyrrelser", og "forstyrr" hverandre, konsentrer deg om hunden, ikke om alle andre, inkludert dommeren . Eget  belønningsord/rutine i konkurranser, gjør rett første gang, ikke repetere under konkurransetrening. Går det dårlig på en øvelse, er det enda viktigere å belønne masse etterpå for at neste skal gå bra. Tren på å være hundeFØRER, ikke bare HundeTRENER! Belønn BAK ryggen, de fleste går ikke dypt nok, og da blir det lettere skjevt. Bruk target, kasse som hjelper i hele øvelser i stedet for å repetere skjeive innsitt. Løp fra hunden ved apportering... For å få hunden til å skynde seg tilbake....

Nok å tenke på altså....Var kjempesliten på søndag kveld. Arne var kjempesnill og kjørte Anna til Gardermoen, mens jeg og hundene lå rett ut i sofaen.. Jobbet formiddager uka etter, og det var nok å tenke på da også, jakt og valpekurs samt styremøte hos meg. Kanskje ikke så rart at jeg ble syk....

Her leker Isak på terrassen, og så er det Ailo, Astro og Archie som trener sitt og bli:

Rakk også en trening med Vidar. Han hadde med et par ender og en kanin. Feltsøk, dirigeringer og markeringer. Kjempefornøyd med Sami, Isak ikke så verst, og Ailo har heller ikke noe problemer med vilt. Men, Valgte å ha på langline.

Dro til Drangedal på lørdag, og blir til skjærtorsdag. Har vært kjempeheldige med været. Har vært i Skien med mamma. Trivelig med en bytur.  Ellers har det blitt flere turer, og har nå testet Mr .line og hanefot. Kjempegreit når en skal gå med to hunder, Sami er kjempeflink, Ailo, njaa. Men det må jo trenes.
Her Ailo og Sami på vei ned "herfoss" bakken, og deretter Sami og Isak på tomta i Siljeveien:

Ailo,som er i farta:Mamma og Rizza på bygdetunet, og Ailo og Isak som slapper i sofaen i Drangedal:

Planlegger ellers hundetrening både på langfredag og påskeaften. Skulle jobbet hele  påsken men ble
permittert de dagene:-(


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar